Miksi opiskeleminen kannattaa?

Koska elämä ei tule koskaan yhden koulun penkillä istumisen jälkeen valmiiksi, kannattaa opiskeleminen myös aikuisena. Tilastokeskuksen Aikuiskoulutustutkimuksen mukaan aikuiskoulutukseen eli erityisesti aikuisille suunnattuun koulutukseen osallistui vuoden 2017 aikana 1864-vuotiaista noin joka toinen, eli yhteensä 1,6 miljoonaa ihmistä. Opiskeleminen voi avata uusia uramahdollisuuksia ja mahdollistaa itsensä monipuolista kehittämistä. Opiskelu tuo elämään myös uusia ihmisiä ja verkostoitumisen mahdollisuuksia.

Ehkäpä unelmointihetki laiturilla antaisi huomisen suunnitelmille siivet?


             Lasillisella opiskelutovereiden kanssa kevään viimeisen koulupäivän kunniaksi. Kippis!

Opiskelen tällä hetkellä Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa ja vuoden kuluttua takataskusta pitäisi löytyä sairaanhoitajan kliinisen asiantuntijuuden YAMK-pätevyys. Kulunut lukuvuosi on ollut antoisa, sillä olen tutustunut aivan uskomattoman viisaisiin ja ihaniin opiskelutovereihin, jotka työskentelevät erilaisilla hoitotyön kentillä. Heidän kanssaan käydyt keskustelut ovat opettaneet minua valtavasti ja ajatukseni elämästä, potilastyöstä ja hoitotyön kehittämisestä ovat saaneet paljon uusia ulottuvuuksia. Nämä rautaiset kollegat ovat antaneet kannustustaan ja myötätuntoaan silloin, kun opiskeleminen on ollut raskasta tai hankalaa.
Yhdessä olemme enemmän kuin yksinämme - se on tullut tänä vuonna väkevästi todeksi!

Opetuksessa on käyty läpi muun muassa erilaisia kehittämismenetelmiä, palvelumuotoilua ja kansanterveyden haasteita. Simulaatioharjoituksiakin pääsimme kokeilemaan kevään aikana ja toivottavasti niitä olisi luvassa myös ensi vuonna, sillä ne ovat erinomaisia mahdollisuuksia reflektoida omaa ja ryhmän toimintaa esimerkkitapauksien käsittelemisessä. Vapaavalintaisia opintoja on saanut suorittaa niin paljon kuin on halunnut ja itselleni on opiskelureppuun kertynyt muun muassa työ- ja organisaatiopsykologiaa, tulevaisuuden esimiestyötä ja asuntokauppaa.

Kampusranta, Seinäjoki, kevät2019.
Päätitpä sitten lähteä yleisöluennolle kuuntelemaan puheenvuoroa mielenkiintoisesta aiheesta, avoimeen ammattikorkeakouluun tai avoimeen yliopistoon opiskelemaan itseäsi innoittavia kursseja tai koulun penkille hankkimaan kokonaan uutta tutkintoa: se kaikki on aina elämässä eteenpäin! Kun vain menet oma kiinnostus ja motivaatio edellä, et voi epäonnistua. Tutustu uusiin ihmisiin. Kysy neuvoja matkan varrella. Toteuta omia haaveitasi ja usko itseesi. Anna elämän hissin rullata kohti tarvitsemiasi kerroksia ja käy välillä myös kattotasanteella nauttimassa upeista maisemista.

Onnea matkaan!

Ystävällisin terveisin
hissitoverisi Heli

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Missä kerroksessa nyt ollaan?

Hissiseisaus päättyy